Escena Germinal, dia 4

1’doctubre. El cap de setmana dels dos gèrmens havia estat escollit setmanes abans de la convocatòria per part del govern català del referèndum d’autodeterminació. Sense possibilitat de desplaçar la data el germen d’Avinyó coincidia amb el diumenge de votació. Vam oferir als alumnes la possibilitat de baixar a votar a Barcelona i així ho vam fer, però finalment, tot va canviar força. La violenta repressió policial va deixar-nos a tots amb el cor trencat, però Tomàs Aragay va saber conduir-ho de forma brillant, integrant als alumnes amb introspecció en la pràctica del migdia i del vespre.

Després de dinar tots vam acompanyar als veïns d’Avinyó en la seva protesta pacífica davant del col·legi electoral d’Avinyó, l’escola Barnola. Allà, gràcies al cens universal, vam poder votar i participar una bona estona de l’ambient de la votació. El vespre va continuar amb el Tomàs excavant amb la resta d’alumnes, investigant les accions del llenguatge, posant el germen a cada un. La forma de posar la mirada sobre les paraules va ser un bàlsam molt útil.

La nit va ser un moment de convivència únic, menjant i comentant la jugada entre tots plegats. Una nit molt llarga que va passar volant entre nosaltres.

Escena Germinal
About Escena Germinal 12 Articles
Un certamen impulsat per La Nau Ivanow i Projecte Ingenu que vol potenciar l’encontre entre artistes i públics amb l’objectiu de posar en valor el procés de creació escènica des del convenciment que la vivència creativa pot ser un motor de progrés i d’intercanvi artístic i vital. Germinal vol fomentar situacións que puguin esdevenir germen d’experiències futures en nivells ben diferents: des d’una millor comprensió del fet escènic per part d’un espectador, passant per l’apropament a llenguatges escènics aliens, fins a sinèrgies artístiques capaces de sintetitzar-se en futurs espectacles.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*