Escena Germinal 2018

Us presentem l‘edició 2018 d’Escena Germinal.
Aquesta segona edició comptarà amb 2 seminaris de creació, 2 gèrmens que es duran a terme entre el 26 i 30 de setembre del 2018.

Cada germen constarà de dues fases:

  • una residència de 4 dies (3 nits) al Konvent.0, un espai de Cal Rosal (Berga) que promou la cultura i la creació més contemporània. Els participants disposaran d’allotjament, transport i manutenció durant tots aquests dies.
  • una trobada de les 2 línies en una jornada festiva a Barcelona, a la Nau Ivanow, on els gèrmens entraran en contacte amb el públic.

GERMEN 1: LA SIMFONIA DE LES DIFERÈNCIES.
LA CREACIÓ COM A DIÀLEG AMB L’ENTORN.
amb DAVID CLIMENT – Loscorderos.sc

L’acte creatiu com a diàleg amb el que ens envolta. Re-connectar amb els nostres impulsos, amb el nostre instint, per posar-los en diàleg amb el col·lectiu. Però com formar part d’un col·lectiu sense perdre la nostra essència, la nostra identitat? Despertant la curiositat per l’altre, deixant que les diferències no siguin un impediment per a la comunicació sinó una possibilitat d’aprenentatge. Una possibilitat de mirar el món amb altres ulls.

Per tant, ens centrarem en la creació d’un codi creatiu que ajudi a la interrelació de les particularitats i diferències, una espècie de vocabulari compartit per al grup, però que ens permeti gaudir de les individualitats i assaborir la potent energia del col·lectiu.

  • Entrenament físic i vocal.
  • Treball amb pautes físiques per entrenar l’escolta (individual, en parella i en grup)
  • L’espai com a imput creatiu.
  • Creació de text i context a partir de l’acció.

Qui és David Climent?

Loscorderos.sc es crea el 2003 per David Climent i Pablo Molinero. Coincideixen per primera vegada a l’Aula de Teatre de la Universitat Jaume I de Castelló. Passen per Visitants Companyia de Teatre, La Danaus, El Teatre de l’Home Dibuixat, Pikor Teatro, La Fura dels Baus, Corp Rompu, Sol Picó Companyia de Dansa, La Viuda i Moreno Ensemble. Es formen a Encuentros en el Norte, dirigits per Etelvino Vázquez, taller amb Nadine Thouin i Jerry Smell (Carbono 14), Workshop amb Nigel Charnock (DV8), Workshops amb Moreno Bernardi, Odin Week (seminari de l’Odin Teatret), Yoshi Oida (col·laborador habitual de Peter Brook), Isabel Úbeda (Odin Teatret), a l’Animal a l’Esquena, Blanca del Barrio (assistent personal de Marcel Marceau), Andrés Corchero, Jordi Cortés, Janusz Subicz (Pina Bausch), entre altres.

L’any 2003 a Barcelona, decideixen portar el seu trainning a la creació i funden LosCorderos.sc. El primer espectacle de la cia. és Crónica de José Agarrotado. El segueixen El hombre visible, Tocamos a dos balas por cabeza, A la intemperie, El mal menor, etc…

El llenguatge escènic de loscorderos.sc (Teatro Bastardo, tal i com ells ho anomenen) no està basat en la paraula, sinó en la interrelació entre text i fisicalitat, amb la finalitat de trobar noves vies de narració amb les quals arribar a mons extra quotidians, allunyats del simple retrat de la realitat. Els seus treballs han rebut els següents premis: Premi Aplaudiment Sebastià Gasch el 2006, Premi al millor muntatge teatral del Premi Unnim de Teatre el 2011, Premi al millor espectacle del III CENIT [Certamen Nuevos Investigadores Teatrales] el 2011 y el 2013 el Premi FAD Sebastià Gasch.

Vull participar-hi!

GERMEN 2: BALLAR LA VEU
amb Isabel Soriano Carles Salas

En aquest germen proposem la interacció entre dos perfils artístics allunyats, però complementaris: una actriu-cantant i un ballarí-coreògraf. Ambdós amb basta experiència en l’àmbit de la pedagogia. “Ballar la veu” serà un treball de recerca creativa partint de la veu i del cos, de forma individual i col.lectiva. Buscarem la singularitat i allò que ens diferencia dels altres, descobrirem les eines per a desenvolupar-ho i aprofundir-hi. En el fons, un taller de creació de teatre-dansa amb la veu pròpia com a banda sonora.

Qui és Carles Salas?

Ballarí  i coreògraf. Titulat per l’institut del Teatre en Dansa Contemporània i Graduat en Pedagogia de la Dansa. Actualment és director de l’Instiut del Teatre de Vic i director dels dos postgraus que s’imparteixen de Teatre i Educació i Moviment i Educació. Ha dirigit 22 anys la Companyia de Dansa Búbulus coreografiant més de 25 espectacles representats per tota Europa. Dóna classes de dansa i composició des de l’any 1990 tant a Catalunya com França, Itàlia, Romania, Polònia, Brasil, Argentina, EEUU.

Qui és Isabel Soriano?

Cantant i actriu. Doctora en didàctica de la expressió musical. Obté el Màster universitari d’Estudis Teatrals i el títol superior de cant. Ha treballat amb la companyia Dagoll Dagom en musicals emblemàics com “El Mikado”, “Mar i Cel” (en el personatge del grumet Idriss) i “Flor de Nit” (en el personatge de Mimí) entre d’altres. Ha participat en produccions musicals com “Company” (Dir. Calixto Bieito, Teatre Nacional de Catalunya), “Candide” (Dir. Xavier Albertí, Teatre Romea), “Amadeus” (Dir. Ángel Alonso, Teatre Tívoli), “Gaudí” (Dir. José Antonio Gutiérrez, BTM) o “La Bella Helena” (Dir. Josep Maria Mestres, Teatre Victòria) entre d’altres. Recentment va treballar sota la direcció de Marc Chornet en l’espectacle de creació col·lectiva “Carmela Lilí Amanda”. Es dedica a la docència des de fa més de vint anys unint tècnica vocal i interpretació. Actualment és professora de l’Institut del Teatre.

Vull participar-hi!

 

CALENDARI

GERMEN 1: La creació com a diàleg amb l’entorn – David Climent (Los Corderos)
Konvent.0 – CAL ROSAL – BERGA (del 26 al 29 setembre)*
Nau Ivanow – BARCELONA (30 setembre)

GERMEN 2: Ballar la veu – Carles Salas i Isabel Soriano
Konvent.0 – CAL ROSAL – BERGA (del 26 al 29 setembre)*
Nau Ivanow – BARCELONA (30 setembre)
*El dimecres 26 ens trobarem a mitja tarda a la Nau Ivanow per a fer el desplaçament cap al Konvent.0


REQUISITS PER A LA PARTICIPACIÓ

Per a cada germen hi haurà 15 places, en total 30.
Els interessats heu de complimentar el formulari següent.

Un cop feta la inscripció rebreu una confirmació. Es procedirà a la selecció per currículum.

El cost de participació en el projecte és de 185€. L’import correspon al cost de l’estada i inclou transport, dormir i tots els àpats.

Qualsevol dubte o comentari el podeu dirigir a escenagerminal@gmail.com


QUÈ ÉS ESCENA GERMINAL?
Escena Germinal és un certamen impulsat per la Nau Ivanow i Projecte Ingenu que vol potenciar l’encontre entre artistes i públics amb l’objectiu de posar en valor el procés de creació escènica des del convenciment que la vivència creativa pot ser un motor de progrés i d’intercanvi artístic i vital. Germinal vol fomentar situacions que puguin esdevenir germen d’experiències futures en nivells ben diferents: des d’una millor comprensió del fet escènic per part d’un espectador, passant per l’apropament a llenguatges escènics aliens, fins a sinergies artístiques capaces de sintetitzar-se en futurs espectacles.