Escena Germinal, dia 1

Abans de marxar de vacances ja teniem un nom: Escena Germinal, unes dates: últim cap de setmana de setembre, i dos espais: Konventzero a Cal Rosal (Berga) i Cal Gras a Avinyó.  Després d’uns mesos anunciant aquesta proposta creativa de territori i amb el segell slow theater el dia havia arribat.

Tot just en acabar de dinar sortiem de la Nau Ivanow, l’espai que aporta la logística a aquesta idea de Projecte Ingenu, per anar cap al Berguedà. Des del cotxe veiem Cal Rosal, la primera colònia tèxtil de Catalunya. Entrem a les seves entranyes per aparcar davant del Konvent, un espai de residència per les noies de la fàbrica i també escola que ha esdevingut un dels punts d’art més importants de la Catalunya central.

Manel Barceló ha estat el professor triat per iniciar aquest primer germen, una experiència que vol potenciar l’encontre entre artistes i públics amb l’objectiu de posar en valor el procés de creació escènica des del convenciment que el slow theater i la vivència creativa poden ser un motor de progrés i d’intercanvi artístic vital. La proposta de Manel Barceló és el treball a partir de la història de les bullangues del segle XIX a Barcelona, una història èpica i obrera, que mereix ser contada.

Instal·lats els “germens” al Konvent la nit ha anat cobrint la sala d’assaig en aquest primer dia de contacte amb un treball escènic que vol partir d’una sabata i una espardenya.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada