Escena Germinal, dia 2

El germen del Konvent, a Cal Rosal (Berga), arriba al seu segon dia. Després d’un fantàstic esmorzar és moment de posar-se les espardenyes i sortir a cridar. A la vegada, comença la tarda un cop més a la Nau Ivanow, és el torn d’iniciar el segon germen, que ens portarà a conéixer Avinyo i Cal Gras, un alberg de cultura ideal per no crear. O crear.

Konvent, Cal Rosal. El matí començava en aquest espai recordant la tarda anterior, una tarda on Manel Barceló havia plantat el germen de les bullanges, un nom desconegut pels alumnes, llunyà per alguns que recordaven el nom d’alguna classe d’història. Després d’esmorzar i uns escalfaments aprofitant els primers raig de sol s’endinsaven un cop més dins d’aquest apassionant relat de la Barcelona que lluitava contra l’absolutisme. I el millor exemple, un fragment del que cantaven aquells anys després d’una mala corrida de braus a la plaça del Torín:

El dia de Sant Jaume
de l’any trenta-cinc
hi va haver gran broma
dintre del Torín;
van sortir set toros
tots van ser dolents
això va ser la causa
de cremar els convents

Cal Gras, Avinyó. Després de trobar-nos a la Nau Ivanow marxem cap a Avinyó. Arribem a Cal Gras, una casa ideada al voltant de la recerca i la producció cultural, amb l’objectiu clar de donar suport a la creació. Un lloc perfecte on plantar el germen! Després de les presentacions aprofitem l’entorn per fer els primers jocs, una forma de crear diferent. Entre escalfaments, jocs i alguna relliscada cau la nit sobre Avinyó. Abans de sopar és moment d’entrar a la casa i passar de la llum a la foscor, perquè cada alumne pugui descobrir una acció. Aquesta és la feina encarregada per Tomás Aragay, de la societat Doctor Alonso, trobar un espai que serveixi per crear, o potser no.

Acabats de sopar aprofitem per assitir a una jornada del Correllengua que celebren a l’Escola Barnola. Allà “dos pardalets”, el Carles Belda i Marc Serrats, toquen diverses cançons populars, en un clima ideal per arrancar-se a cantar plegats abans d’anar a dormir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada