Escena Germinal, últim dia

L’últim dia ha arribat. El dimecres 4 d’octubre, per la tarda, va ser el dia escollit per presentar al públic els dos germens d’Escena Germinal. Després d’uns dies de creació i convivència era el moment de posar en valor tot aquest treball en una trobada a la Nau Ivanow per la nit.

El Tomàs Aragay va encetar la presentació amb un dels processos creatius que han pogut aprendre els alumnes. Es tracta de la pràctica del desenterrrador, una excavació cap al nucli de la paraula. A través de l’acció verbal s’aconsegueix accedir al pensament d’un mateix i també del grup i cristalitzar una idea. El públic va poder participar d’aquest camí plegats amb el Tomàs Aragay, que també va aprofitar per explicar com havia estat l’experiència d’Escena Germinal.

La segona funció va ser el germen de les Bullangues. Introduit pel Manel Barceló, l’obra va ser una constant explosió de moviment i acció al voltant de la història del primer quart del segle XIX. Monàrquics, camperols, polítics i obrers van anar desfilant, mentre ens guiaven en aquest fragment real de la història de Catalunya. El millor va ser el ritme i el sentit de l’humor, amb inevitables connexions amb els interessants moments que actualment està vivint Catalunya.

Finalment, Escena Germinal va concloure amb un brindis final entre tots els assistents. Una forma de felicitar-se per l’èxit de tot plegat, en una experiència que ha estat enormement positiva per tots.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada